Olej z Czarnuszki

Poznaj jego dobroczynne właściwości zdrowotne.

Odmładzające właściwości oleju z czarnuszki - usuń zmarszczki mimiczne

Każda kobieta pragnie, by jej zmarszczki mimiczne były jak najmniej widoczne. Dzięki odmładzającym właściwościom oleju z czarnuszki te marzenia mogą się spełnić! Jego regularne stosowanie poprawi kondycję skóry, wygładzi ją i sprawi, że będzie wyglądała młodziej. Wszystko dzięki dużej zawartości witamin z grupy A i K, które mają silne działanie przeciwstarzeniowe.

Czytaj więcej...

Naturalny lek łagodzący alergie

Czarnuszka siewna (egipska) to niewielkie czarne nasionka, które ze swoich właściwości prozdrowotnych znane są od czasów starożytnych. Coraz więcej osób przekonuje się, że olej z jej nasion, wypijany regularnie przez dłuższy czas, trzy razy przed posiłkami, zdecydowanie poprawia zdrowie ogólne oraz stan skóry. Jest też znakomitym środkiem antyalergicznym, który działa nie tylko doraźnie, zmniejszając stany zapalne skóry, ale także łagodzi objawy astmy i wpływa korzystnie na odporność organizmu.
Czytaj więcej...

Zdrowie dzięki czarnuszce

Czarnuszka
Coraz więcej osób przekonuje się do naturalnych środków, które dostarczają nam witamin i minerałów. W odróżnieniu od syntetycznych witamin, są one łatwo przyswajalne, chronią przed poważnymi chorobami, poprawiają samopoczucie. Warto więc w codziennej diecie uwzględnić tłoczony na zimno olej z czarnuszki. Wciąż znany niewielu osobom ma bardzo dużo właściwości zdrowotnych i można go stosować w diecie, jak i w kosmetyce. Czytaj więcej...

Zdrowa skóra dzięki czarnuszce

Właściwości czarnuszki
Olej z czarnuszki, zwany “złotem faraonów” ma wiele właściwości prozdrowotnych. Powinny go dodawać do swoich potraw osoby z tendencją do nadwagi, cukrzycy, kłopotów z żołądkiem, wątrobą i alergiami. Olej jest bowiem bogatym źródłem witamin, minerałów i kwasów omega-3, omega-6 i omega-9, ale także znakomicie sprawdza się jako kosmetyk i to nie tylko upiększający. Czytaj więcej...

Naturalny sposób na łuszczycę i AZS

Olej z czarnuszki
Olej z czarnuszki tłoczony na zimno i nierafinowany, ma lekko orzechowy smak i zapach oraz wiele właściwości zdrowotnych. Może być stosowany jako uzupełnienie diety, zwłaszcza u osób obciążonych cukrzycą, chorobami żołądka i wątroby, ale także tych z alergiami. Dodatkowo stosowany na skórę wspomaga jej kondycję, przyspiesza gojenie ran, nawilża i łagodzi zmiany związane z łuszczycą oraz Atopowym Zapaleniem Skóry.
Czytaj więcej...

Zamów

Olej 0,25l zimnotłoczony

Zamów